ONTWERPEN

Basistekening: hierop worden op schaal het perceel, bouwkundige elementen en de eventueel te handhaven bomen en struiken ingetekend.

Schetsen: Hierop word een verdeling van de wensen en eisen in de ruimte grof op papier gezet hierbij zijn maten en of materialen enkel suggestief en dus is er nog alle ruimte voor eventuele aanpassingen.
Ik adviseer mensen om me twee schetsen te laten maken, dit om de mogelijkheden beter voor u in beeld te brengen en hieruit de beste idee├źn door te ontwikkelen tot een definitief ontwerp.

Definitief ontwerp: Deze ontstaat uit de schetsen en de daarbij besproken keuzes en wijzigingen. Bij deze zijn maten, verhoudingen en details duidelijk af te lezen.

3D Impressies: Om een goed beeld te krijgen van uw tuin of een aantal plekken ervan kan het helpen een aantal 3D impressie tekeningen te maken. Deze geven met wat eenvoudige lijnen duidelijk weer wat voor beeld de tuin of plek gaat geven.

Beplantingsplan: Nadat de vormgeving een feit is heeft u nog geen tuin, daarvoor zijn planten nodig. Een goede vormgeving valt of staat met de plantkeuzes die gemaakt worden, afhankelijk van vele aspecten zoals de grond, zon/schaduw, en de standplaats.
Om een goed beplantingsplan te maken is ook een goede vakkennis nodig zodat uw tuin over 10 jaar nog steeds de tuin is die u nu voor ogen heeft.

Verlichtingsplan: Een tuin wordt pas compleet als u er ook in het donker van kunt genieten. U kunt wat kaarsjes buiten op tafel zetten maar u kunt er ook voor kiezen een goed maar vooral een mooi verlichtingsplan op te laten stellen. Het uitgangspunt voor een goed plan is dat overdaad schaad maar vooral ook dat het gaat om de lichtbundel en hoe die in het donker het mooiste beeld geeft en dus niet zozeer het montuur van de lamp.

Beregeningsplan: Indien u de voorkeur heeft voor het gemak van een beregeningssysteem behoort dit ook tot de mogelijkheden. Deze systemen zijn er allerlei soorten en maten. In samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf kan u daarover geïnformeerd worden zodat deze het optimale rendement oplevert.

Technische tekeningen: Als er in uw tuin bouwkundige elementen gerealiseerd dienen te worden kan het verstandig zijn hiervoor technische tekeningen te maken zodat de uitvoerende partij exact weet hoe hij wat moet maken en fouten uitgesloten zijn.

Werk/maten tekening: Voor u als u de realisatie voor eigen rekening wil nemen, of voor de uitvoerende partij kan zo'n tekeningen u veel tijd besparen, met kijken en meten wordt namelijk de meeste tijd versleten.
Tevens ook om op dit vlak fouten zoveel mogelijk uit te sluiten.

Met deze tekeningen in handen heeft u een compleet overzicht over hoe uw tuin kan worden.